Nyitólap Napkollektorok Gázkazánok Tárolók Akciók Paradigma logo


AquaSystem
AquaSytem rendszerek AquaSytem Compact - Használati melegvíz előállításra szolgáló megoldások AquaSystem Classic - Melegvíz termelés és fűtés rásegítés AquaSystem Plasma - Szolár fűtés
Paradigma szolártechnika
Napkollektorok      AQUA PLASMA      STAR STAqua mono szolár szivattyúegység STAqua II szolár szivattyúegység SystaSolar Aqua II szolár szabályozó Napkollektorok és gázkazánok
Nagy rendszerek
XL Solar

Paradigma AquaSystem

Tiszta víz

Fagyálló szolár folyadék? Nem, csak tiszta víz!

Az AquaSystem rendszerek rafinált és kifinomult fagyvédelmi eljárással működnek. A külső hőmérséklettől függően - legfeljebb óránként négy alkalommal - rövid ideig a tároló hideg vízét a napkollektorokba szivattyúzza, hogy a szükséges 5°C minimális hőmérsékletet tartani tudja. Nap közben, amikor világos van, nincs szükség fagyvédelemre.

Fagyálló folyadékkal töltött ha­gyo­má­nyos napkollektoros rendszer

A hagyományos napkollektor rendszerek az összegyűjtött energiát fagyálló, víz-glikol keverék segítségével juttatják a tárolóba. A keverék tulajdonságai biztosítják, hogy a rendszer még a hideg téli időszakokban se fagyjon be és ne sérüljön meg.

A fagyálló folyadék alkalmazása miatt hőcserélővel kell elválasztani a naplokkektoros és a fűtési rendszert. A hagyományos rendszerekben ez az elválasztás veszteséget okoz, ami 5-10 K hőmérséklet esésként jelenik meg. A fűtéstechnikában pedig a hőfok is érték!
Hagyományos napkollektoros rendszer
A hagyományos, fagyálló folyadékkal feltöltött napkollektoros rendszerekben egy további hőcserélő található a tároló alsó részén.
A Paradigma már 2004 óta használ szabadalmaztatott AquaSystem rendszereiben tiszta vizet hőhordozó folyadékként!

Paradigma AquaSystem rendszer

  • A tiszta víznek lényegesen kedvezőbbek az áramlástani jellemzői és hőszállító képessége, mint a glikolnak. Ezzel nem csak elektromos energia takarítható meg, hanem egyszerűen összeköthető minden fűtési rendszerrel. A legtöbb esetben a meglévő tároló is megmaradhat!

  • A legforróbb nyári napokon a tároló megtelhet, és a napkollektorok "üresjárási állapot"-ba kerülnek. A víz 100°C felett gőzzé válik, és a későbbi lehűlés során ismét folyékony víz lesz belőle. A glikolban eközben kémiai reakció is lezajlik, és emiatt rendszeresen cserélni kell. Az üresjárási állapot elkerülése céljából a hagyományos rendszerek tárolóit rendszerint túlméretezik.
Paradigma AquaSystem rendszer
A Paradigma AquaSystem rendszereknél a napkollektorok hidraulikai elválasztás nélkül, pontosan úgy töltik a tárolót, mint egy második kazán.

Ez a bekötési mód lehetővé teszi a napkollektorok fűtés rásegítésre való egyszerű alkalmazását is "Tuning set" beépítésével, második, fűtési puffer tároló alkalmazása nélkül.
  • A tároló alső részén, a hidegebb zónában lévő víz rejtett hőjének célzatos felhasználásával az AquaSystem rendszerek megvédik magukat a befagyás káros hatásaitól. Az intelligens fagyvédelem ehhez az éves energiahozam mindössze 1-3%-át használja fel, amivel a víz alkalmazása általi nyereség (kb. +15%), mint energiatöbblet áll szemben.

AquaSytem rendszerek minden igényre

AquaSystem Compact

Használati melegvíz előállításra szolgáló megoldások: Az első lépés a függetlenség felé
AquaSystem Classic

Melegvíz termelés és fűtés rásegítés: A több, mint 60.000 esetben bevált megoldás
AquaSystem Plasma

A napenergia tökéletes használata fűtésre és melegvíz előállításra:
A szolár fűtés

© 2022 High Six Team Kft.

Vásárlás, kapcsolat
Vásárlás Kapcsolat Paradigma szervizközpont
Információk, letöltések
Tervezési segédletek Tanúsítványok Fogyasztói árlista Prospektusok Kezelési útmutatók Hidraulikai rajzok Referenciák
Keresés
Keresés