Nyitólap Napkollektorok Gázkazánok Tárolók Akciók Paradigma logo


Kondenzációs gázkazánok
Modula NT - 10-35 kW Modula III - 45-115 kW ModuVario NT - 15-25 kW ModuPower - 285-1300 kW
Gáztüzelés
Kondenzációs technika Napkollektorok és gázkazánok

Kondenzációs technika

100% feletti hatásfok

A korszerű kondenzációs kazánok a leggazdaságosabb fűtőberendezések közé tartoznak. A hagyományos tüzelési móddal szemben jelentős megtakarítás érhető el ezekkel a berendezésekkel.

A hagyományos technika világából származik a fűtéstechnikában elterjedt "hatásfok" fogalom. Amikor ezt bevezették, a technika fejlettségébből adódóan a kondenzációt tekintették a kazánra és a kéményre leselkedő legnagyobb veszélynek. A füstgázokat magas hőmérsékleten kellett elvezetni, jelentős energiapazarlás mellett. 100%-nak az akkor elméletben elérhető legmagasabb teljesítményt tekintették, amikor még nem indul meg a kondenzáció sem a kazánban, sem a kéményben.

A technika fejlődésével új távlatok nyíltak, de maga a "hatásfok" fogalom megmaradt. Ebből adódik, hogy a mai, korszerű kondenzációs kazánok esetében a régi számítási móddal 100% feletti hatásfok adódik.

Működési elv

A földgáz eltüzelése közben különféle égéstermékek képződnek: szondioxid és vízgőz. A vízgőz, pusztán halmazállapota miatt jelentős rejtett hővel rendelkezik. A kondenzációs kazánok a víz lecsapatásával kinyerik ezt az energiát is.


A kondenzációs kazánok működési elve

© 2022 High Six Team Kft.

Vásárlás, kapcsolat
Vásárlás Kapcsolat Paradigma szervizközpont
Információk, letöltések
Tervezési segédletek Tanúsítványok Fogyasztói árlista Prospektusok Kezelési útmutatók Hidraulikai rajzok Referenciák
Keresés
Keresés